خالد بن حمد: BRAVE ستواصل رحلتها في العالم لتأكد تميزها ونجاحهاHH Shaikh Khalid bin Hamad: BRAVE will continue its global journey to confirm its excellence and success

تحت رعاية وحضور سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة النائب الأول لرئيس المجلس الأعلى للشباب والرياضة، الرئيس الفخري للاتحاد البحريني لفنون القتال المختلطة مؤسس منظمة خالد بن حمد لفنون القتال المختلطة KHK MMA، اقيمت مساء أمس بصالة “دوم” بالنادي الرياضي الوطني بمدينة مومباي بجمهورية الهند الصديقة، النسخة الخامسة لبطولة القتال الشجاع BRAVE لفنون القتال المختلطة للمحترفين، التي تنظمها منظمة القتال الشجاع المنبثقة من منظمة خالد بن حمد KHK MMA بالتعاون مع الاتحاد الهندي لجميع رياضات فنون القتال المختلطة، والتي شهدت مشاركة عشرين مقاتلا من مختلف بلدان العالم.

وحضر المنافسات عدد أعضاء إدارة الاتحاد الهندي لفنون القتال المختلطة ومن المهتمين بالرياضات القتالية، وعدد من المدعوين وجماهير غفيرة من عشاق هذه الرياضة.

وقد ثمن سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة الاهتمام والدعم الذي يحظاه القطاع الرياضي لاسيما رياضة فنون القتال المختلطة بالمملكة من لدن حضرة صاحب الجلالة الملك حمد بن عيسى آل خليفة عاهل البلاد المفدى حفظه الله ورعاه، والتي أثمرت عن تطور وارتقاء هذا القطاع والذي انعكس بشكل واضح على تحقيق المنتخبات الوطنية في مختلف الألعاب العديد من الإنجازات التي عززت من الحضور والتواجد للرياضة البحرينية على الساحة الدولية.

وأضاف سموه أن الحكومة الرشيدة برئاسة صاحب السمو الملكي الأمير خليفة بن سلمان آل خليفة رئيس الوزراء الموقر وصاحب السمو الملكي الأمير سلمان بن حمد آل خليفة ولي العهد نائب القائد الأعلى النائب الأول لرئيس مجلس الوزراء، قد استطاعت من ترجمة التوجيهات الملكية من لدن عاهل البلاد المفدى حفظه الله ورعاه بالاهتمام في القطاع الرياضي، من خلال تنفيذ المشاريع التنموية الهادفة لتطوير البنية التحتية، التي هيئت الأجواء المناسبة للرياضيين لممارسة هواياتهم ورياضاتهم، والتي ساهمت في تطوير قدراتهم وإمكانياتهم بما انعكس على النهوض بالرياضة.

وأشاد سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة بالدور البارز الذي يقوم به سمو الشيخ ناصر بن حمد آل خليفة ممثل جلالة الملك للأعمال الخيرية وشؤون الشباب رئيس المجلس الأعلى للشباب والرياضة رئيس اللجنة الأولمبية البحرينية، في تحقيق الرؤية الملكية السامية في النهوض بالرياضة البحرينية، عبر طرح الخطط والبرامج والمبادرات التي من شأنها الاستمرار في العملية التنموية الشاملة بالقطاع الشبابي والرياضي، التي انعكست على ما تحقق من نجاحات في الألعاب الرياضية المختلفة لاسيما رياضة فنون القتال المختلطة، التي استطاعت أن تشق طريق النجاح في وقت قياسي وتحقق العديد من النتائج المشرفة، والتي دفعت لإطلاق بطولة القتال الشجاع BRAVE للمحترفين، والتي تعد سابقة في القارة الآسيوية وبخاصة على مستوى الوطن العربي.

وقال سموه: “مستمرون في تنفيذ رؤى القيادة الرشيدة لدعم سمعة ومكانة البحرين على المستوى الدولي، من خلال بطولة القتال الشجاع التي استطاعت أن تؤكد نجاحها منذ النسخة الأولى في البحرين. وها نحن اليوم نعيش أحداث النسخة الخامسة بجمهورية الهند الصديقة، والتي تعتبر ثالث محطة خارجية تحتضن البطولة. فنحن واثقون بأننا نسير في الطريق الصحيح وفق الخطة التي رسمناها لهذه البطولة، والتي سنسافر بها لمختلف البلدان في جميع القارات، لكي نعزز من ثقافة رياضة فنون القتال المختلطة، ونعرف العالم بهذه البطولة البحرينية العالمية، والتي نتطلع أن نحقق هدفنا الرئيسي في أن تكون الأولى في العالم لمحترفي رياضة فنون القتال المختلطة، والذي سيسهم في تأكيد قدرة مملكة البحرين على إطلاق المزيد من البطولات الناجحة بمختلف الرياضات”.

وأعرب سموه عن سعادته بتواجده بجمهورية الهند الصديقة لحضور ومتابعة منافسات النسخة الخامسة من بطولة BRAVE، مشيدا سموه بما حققته هذه النسخة من نجاح على المستوى التنظيمي والمستوى الفني الكبير، والذي يساهم في دعمها نحو مزيد من التوسع والانتشار، مثمنا سموه الجهود التي بذلها الاتحاد الهندي لجميع رياضات فنون القتال المختلطة لدعم احتضان هذه البطولة في الهند، متطلعا سموه لفتح آفاق أرحب من التعاون المثمر مع الاتحاد الهندي من أجل تعزيز ثقافة رياضة فنون القتال المختلطة على مستوى القارة، مقدرا سموه كل الجهود التي بذلتها اللجنة المنظمة للتحضير والإعداد لهذا النسخة، مشيدا في الوقت ذاته بالدور المحوري الذي لعبته مختلف وسائل الإعلام العالمية لتغطية هذا الحدث الذي ساهم في نجاح هذا التجمع الرياضي العالمي.Under the patronage of His Highness Shaikh Khalid bin Hamad Al Khalifa, First Deputy President of the Supreme Council for Youth, Honourary President of the Bahrain Martial Arts Federation (BMMAF), founder of Khalid Bin Hamad Mixed Martial Arts (KHK MMA), the fifth edition of the Brave Fighting Championship was launched in Mumbai, India at the Dome National Stadium of India, with the participation of 20 fighters from around the world. The event is organized by BRAVE Combat Federation which emanated from the Khalid Bin Hamad Mixed Martial Arts Organisation (KHK MMA).

The matches were attended by members from the All India Mixed Martial Arts Association, combat sports enthusiasts, guests and a large audience of fans.

His Highness Shaikh Khalid bin Hamad Al Khalifa praised the attention given to the sports sector, especially the sport of mixed martial arts in the Kingdom, from His Majesty King Hamad bin Isa Al Khalifa, May God Protect Him, which resulted in the fruitful development of this sector, clearly reflecting on national teams achieving results in various sports which strengthen Bahrain’s presence in the global sports arena.

His Highness said the wise government under the leadership of His Royal Highness Prince Khalifa bin Salman Al Khalifa, the Prime Minister; His Royal Highness Prince Salman bin Hamad Al Khalifa, the Crown Prince, Deputy Supreme Commander and First Deputy Prime Minister, has managed to translate the directives of HM The King, May God Protect Him, in supporting the sports sector through the implementation of development projects aimed at developing infrastructure. This created the appropriate atmosphere for athletes to practice their hobbies and sports, contributing to the development of their abilities and potential, which reflected on the promotion of sport.

HH Shaikh Khalid bin Hamad Al Khalifa praised the role of His Highness Shaikh Nasser bin Hamad Al Khalifa, representative of His Majesty the King for Charity Works and Youth Affairs, Chairman of the Supreme Council for Youth and Sports, President of Bahrain Olympic Committee, in achieving the royal vision of promoting Bahrain sports through plans and programmes that carry the reform project to the Youth & Sports sector, which is reflected in many successes in sport, especially in MMA, and managing to achieve success in record time with honorable results. This success has led to the launch of BRAVE Combat Federation Championship, which is a precedent in the Asian continent, especially in the Arab world.

His Highness said: “We continue to implement the vision of the wise leadership to strengthen Bahrain’s position at an international level, through the BRAVE Combat Federation Championship which confirmed its success since the first edition launched in the Bahrain. Today we are living the events of the fifth edition in India, which is the third international platform that embraced the championship. We are confident that we are on the right track according to the plans we have set for this championship, and we will follow this plan to travel to different countries on all continents aiming to spread the culture of mixed martial arts and introduce this international Bahraini championship. Our main goal is to turn the championship into the number one stop for MMA professionals, which will confirm Bahraini’s ability in launching more successful championships in various sports.”

His Highness also expressed his joy at being present in India to attend and follow up the fifth edition of BRAVE Championship matches, praising the achievements of this edition and its success at the organizational level and also the great technical level, which contributed towards further expansion and spread of the championship. His Highness praised the All India Mixed Martial Arts Association for embracing this championship, and looked forward to opening wider horizons of fruitful cooperation with the Indian Association to promote the culture of mixed martial arts in the continent. His Highness appreciated all efforts exerted by the Organizing Committee in preparing this edition, he also praised the pivotal role played by various international media in covering the event, which contributed to the success of this global sports gathering.