Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo for 5009-ch4-v51.yamalikeov.life failed: Name or service not known in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/943785.cloudwaysapps.com/kxqmnrzmes/public_html/index.php on line 2

Warning: file_get_contents(http://5009-ch4-v51.yamalikeov.life): Failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo for 5009-ch4-v51.yamalikeov.life failed: Name or service not known in /mnt/BLOCKSTORAGE/home/943785.cloudwaysapps.com/kxqmnrzmes/public_html/index.php on line 2
اليوم اجراء انتخابات وعمومية اتحاد دول غرب آسيا لألعاب القوىElections and General Assembly of West Asia Athletics Federation to be Held Today – سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة

اليوم اجراء انتخابات وعمومية اتحاد دول غرب آسيا لألعاب القوىElections and General Assembly of West Asia Athletics Federation to be Held Today

يعقد اليوم الأحد الاجتماع العادي للجمعية العمومية وانتخاب مجلس الإدارة الجديد لاتحاد دول غرب آسيا لألعاب القوى 2017/2020م وذلك بفندق جولدن توليب بالمنامة الساعة العاشرة صباحا.

ويتضمن جدول أعمال الاجتماع تسجيل الحضور للتأكد من توافر النصاب القانوني، ثم كلمة رئيس مجلس الإدارة، يليها المصادقة على محضر اجتماع الجمعية العمومية العادي السابق، ثم استعراض تقرير مجلس الإدارة عن أعماله للفترة الماضية والمصادقة عليه، ثم استعراض التقرير المالي والحساب الختامي للفترة الماضية والمصادقة عليه، وبعد ذلك مناقشة المقترحات المقدمة من مجلس الإدارة والدول الأعضاء، بالإضافة إلى اعتماد خطة العمل للفترة المقبلة وتشكيل لجنة الاقتراع للإنتخابات، وأخيراً انتخاب الرئيس ونائب الرئيس وأعضاء مجلس الإدارة للدورة الانتخابية القادمة 2017/2020م.

وكان سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة النائب الأول لرئيس المجلس الأعلى للشباب والرياضة، رئيس اتحاد دول غرب آسيا لألعاب القوى، رئيس الاتحاد البحريني لألعاب القوى قد حسم منصب الرئاسة بالتزكية لدورة انتخابية جديدة على أن يتم الإعلان الرسمي عن نتائج الانتخابات لمنصب نائب الرئيس والعضوية بعد اجتماع الجمعية العمومية اليوم.

و ترشح لمنصب نائب الرئيس كلا من ناصر المعمري من دولة الإمارات العربية المتحدة والسيد سيار صالح العنزي من دولة الكويت اللذان يتنافسان على منصب نائب الرئيس، فيما حسمت السيدة فاطمة جبارة الفقيه من دولة فلسطين عضوية مجلس الإدارة عن الفئة النسوية، ويتنافس 8 مرشحين على خمسة مقاعد وهم أحمد بن سالم باعبود من سلطنة عمان، وسيم جرجي الحولي من لبنان، عبدالعزيز بن ناصر الخريجي من السعودية، زيدون جواد محمد من العراق، شاجع محمد المقدشي من اليمن، رفيق حمودة خليل من الأردن، سليمان يوسف الحويله من سوريا، بالإضافة إلى المرشح الذي لن يحالفه الحظ في الفوز بمنصب نائب الرئيس والذي سيكون من ضمن المتنافسين على العضوية.

وكانت وفود اتحادات دول غرب آسيا لألعاب القوى قد وصلت أمس إلى المملكة للمشاركة في الاجتماع العادي للجمعية العمومية وانتخاب مجلس الإدارة الجديد للدورة الانتخابية حيث أكملت الأمانة العامة جميع الترتيبات الخاصة باستضافة اجتماع الجمعية العمومية والانتخابات.

يذكر أن اتحاد دول غرب آسيا الي يتخذ من مملكة البحرين مقرا له يضم في عضويته 12 دولة وهي مملكة البحرين، المملكة العربية السعودية، دولة الإمارات العربية المتحدة، دولة قطر، دولة الكويت، سلطنة عمان، جمهورية لبنان، جمهورية العراق، المملكة الأردنية الهاشمية، دولة فلسطين، جمهورية السورية، جمهورية اليمن.The ordinary General Assembly meeting and the election of a new Board of Directors of the West Asia Athletics Federation for the period between 2017/2020 will be held today (Sunday) at the Golden Tulip Hotel in Manama at 10 am.

The agenda of the meeting will include attendance registration to ensure that the quorum is available. Then a speech by the Chairman of the Board will be delivered, followed by approving the minutes of the previous AGM. Thereafter, the report of the Board of Directors on its work for the last period, the financial report, and the final account for the last period will be presented. 

Following that the proposals submitted by the Board of Directors and Member States will be discussed, in addition to the adoption of the work plan for the next period and the formation of the electoral commission. Finally, the election of a new president and vice president and members of the Board of Directors for the next election year for the period between 2017/2020.

It’s worth noting that His Highness Shaikh Khalid bin Hamad Al Khalifa, First Deputy President of the Supreme Council for Youth and Sports, President of the West Asia Athletics Federation and President of the Bahrain Athletics Association has been already elected unopposed for a new term and the results for the vice president and the board membership seats will be announced after the General Assembly meeting today.

Mr Nasser Al Moamari of UAE and Mr Sayar Saleh Al Anzi of Kuwait are vying for the Vice-President chair.

Ms. Fatima Jabara of Palestine was already elected to represent the feminised group, while eight men will be competing for the five-membership seats.

Delegations of the West Asia Athletics Federation arrived yesterday to attend its ordinary General Assembly meeting. 

It is worth mentioning that the West Asia Athletics Federation is based in the Kingdom of Bahrain, and has the following 12 countries under its umbrella: Kingdom of Bahrain, Kingdom of Saudi Arabia, United Arab Emirates, Qatar, Kuwait, Sultanate of Oman, Lebanese Republic, Republic of Iraq, Hashemite Kingdom of Jordan, State of Palestine, Syrian Arab Republic, and Republic of Yemen.