خالد بن حمد يتوّج البطل عماد القفاص جائزة #أقوى_رجل_بحرينيKhalid bin Hamad awardsthe hero Emad AlQafas with the prize of #Bahraini_Strongest_Man

توّج سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة النائب الأول لرئيس المجلس الأعلى للشباب والرياضة رئيس الاتحاد البحريني لألعاب القوى الرئيس الفخري للاتحاد البحريني لرياضة ذوي الإعاقة، الفائزين بالمراكز الأولى بالمسابقات الرئيسية ببطولة #أقوى_رجل_بحريني، والتي أسدل الستار على منافساتها يوم السبت الموافق 24 فبراير، والتي أقيمت تحت رعاية سموه ونظمها المكتب الإعلامي لسمو الشيخ خالد بن حمد بن عيسى آل خليفة تحت شعار #خلك_وحش في الفترة 22-24 فبراير، والتي وجه سموه لتخصيص ريعها لدعم مرضى السرطان ضمن حملة #خلك_وحش، والتي تأتي ضمن مبادرات سموه الداعمة للمجالين الإنساني والرياضي.

 

وقد توّج سموه البطل عماد القفاص بجائزة #أقوى_رجل_بحريني، وهي عبارة عن سيارة دفع رباعي، بعد أن نجح القفاص من تحقيق المركز الأول بمسابقات الوزن الثقيل، معربا سموه عن سعادته بما شهده اليوم الختامي من بطولة #أقوى_رجل_بحريني من مستويات قوية من قبل المشاركين، والتي ساهمت بشكل كبير في نجاح مسابقات الوزن المتوسط ومسابقات الوزن الثقيل التي شهدتها البطولة.

 

وقال سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة: “إن حضرة صاحب الجلالة الملك حمد بن عيسى آل خليفة عاهل البلاد المفدى حفظه الله ورعاه الداعم الأول لنا، والذي كان له الفضل في تحقيقنا للهدف المنشود في هذا الملتقى الرياضي الكبير”، مؤكدا سموه ان رعاية ودعم ومتابعة جلالته لأبناءه الرياضيين ساهم في إحرازهم العديد من النتائج المشرفة في مختلف المشاركات والبطولات.

 

وقد ثمن سموه حضور ومتابعة سمو الشيخ ناصر بن حمد آل خليفة ممثل جلالة الملك للأعمال الخيرية وشؤون الشباب رئيس المجلس الأعلى للشباب والرياضة رئيس اللجنة الأولمبية البحرينية ، لمنافسات بطولة #أقوى_رجل_بحريني من قلب الحدث، والذي انعكس بشكل واضح على نجاح هذه الفعالية الرياضية، التي شهدت مشاركة كبيرة من الشباب البحريني، والتي قدم خلالها المتسابقون مستويات كبيرة.

 

وأعرب سمو الشيخ خالد بن حمد آل  خليفة عن سعاده بما شهده اليوم الختامي من مستويات فنية قوية في مسابقات الوزن المتوسط والوزن الثقيل، والتي برهنت على المستويات الفنية والقدرات التي يمتلكها هؤلاء المشاركون، والتي انعكست بصورة واضحة على إبراز الحدث، والتي حققت الأهداف التي رسمها سموه والتي تتركز على احتضان الشباب في منافسة شريفة، تعزز من العلاقات الاجتماعية بين أبناء مدن وقرى مملكة البحرين وتنمي مبدأ الأخوة بينهم، وتشجعهم على إطلاق قدراتهم ومواهبهم في مثل هذه الرياضات، بما يخدم تطوير وارتقاء منظومة الرياضة، ويساهم في اكتشاف المواهب والمتميزين والخامات الرياضية، التي يمكن الاستفادة منها.

 

وقال سموه: “إن البطولة استطاعت أن تشق طريقها بنجاح وفق الأهداف التي رسمناها، والتي شجعت على احتضان الشباب البحريني المحب والممارس لهذه الرياضة. ومنذ الانطلاقة الأولى فإن المؤشرات تشير إلى أن النجاح الكبير واتساع رقعتها، خصوصا مع العدد الكبير الذي شارك فيها، والبطولة تؤكد النجاحات تلو النجاحات في تحقيقها للأهداف والتطلعات، التي من شأنها أن تدفع للنهوض بهذه الرياضة، وتساهم في استمرارها من خلال المواهب التي تفرزها هذه البطولة، والتي يمكن أن تكون متواجدة على مستوى أكبر”.

 

وأشار سمو الشيخ خالد بن حمد آل خليفة إلى أن مثل هذه الرياضة وهي واحدة من الرياضات، التي تمنح ممارسها الفرصة للتغيير واكتساب الصحة والجسم السليم، وكذلك القوة البدنية والتحمل، بالإضافة إلى الاصرار والتحدي على تحقيق المستحيل، ويدفع الشباب لمزيد من التطور ويدفعه لتقديم المستوى المشرف والمنافسة على تحقيق النتائج الإيجابية، خصوصا وأن البحرين تمتلك عناصر مميزة على صعيد هذه الألعاب الفردية، والتي يمكنهم أن يحققوا من خلالها نتائج جيدة خلال المستقبل القريب.

 

وأوضح سموه أن التنظيم الرائع الذي خرجت به البطولة يؤكد الاحترافية العالية التي يملكها الشباب البحريني، مؤكدا سموه أن اللجنة المنظمة العليا وجميع العاملين في لجانها الفرعية بذلوا جهودا كبيرة في إدارة المنافسات وذلك طوال الفترة التي سبقت البطولة، وعملوا بجد واجتهاد من أجل الخروج والوصول بالبطولة بأبهى صورة، والتي أكدوا من خلالها قدراتهم الإدارية والتنظيمية العالية، مبينا سموه أن تنظيم مثل هذه البطولات يعزز من مكانة البحرين كدولة متقدمة في تنظيم مختلف الفعاليات والبطولات الرياضية، مثمنا سموه في الوقت ذاته الجهود الكبيرة التي بذلها جميع العاملين للخروج بالنجاح المنشود في هذه الفعالية الرياضية المميزة.

His Highness crowned the winners of the first positions in the main games

Khalid bin Hamad crowned the hero Emad AlQafas with the prize of #Bahraini_Strongest_Man

His Highness: “The Championship reflects the efforts that strengthen the position of Bahrain as an advanced country in the Sports Field”

His Highness Sheikh Khalid bin Hamad Al-Khalifa, First Deputy President of the Supreme Council for Youth and Sports, President of Bahrain Athletics Association, Honourary President of Bahrain Disabled Sports Federation, has crowned the winners of the competitions in the main games of #Bahraini_Strongest_Man Championship, which concluded on Saturday 24 February.

 

His Highness crowned the hero Emad AlQaffas with the prize of #Bahraini_Strongest_Man, it is a Car of SUV models. “His Majesty King Hamad Isa bin Hamad Al-Khalifa, the King of the Kingdom of Bahrain (May Allah protect him) is the first supporter to us, and it is all to his favour and efforts that we achieved this hoped level in this great sports meeting” His Highness Sheikh Khalid bin Hamad Al-Khalifa added.

 

Also, His Highness has appreciated the presence of His Highness Sheikh Nasser bin Hamad Al-Khalifa, Chairman of Supreme Council for Youth and Sports, President of the Bahrain Olympic Committee, Chairman of the Board of Trustees of the Royal Charity Organisation, for watching the competitions of the Championship which reflected on the performance level obliviously.

 

“The Championship managed to achieve the goals that we set up and encouraged on gathering youths and giving them more attention. From the start the measures indicate to the success by the great attendance” His Highness said as he talked about the advantages of the Championship and how it combined different classes of the community in one place and create a way to discover their talents and abilities and how this championship contributes in creating good and healthy lifestyle.

 

 

His Highness attend the Competitions of Light & Heavy Weightss

 

His Highness attended personally the place and ground of Light & Heavy weightss and encouraged them by the presence of His Highness Sheikh Mohammed bin Salman Al-Khalifa, the son His Highness of Crown Prince, Deputy Supreme Commander and First Deputy Prime Minister, and number of the Royal Family and some officials in the Sports field.

 

Khalid bin Hamad supports Abdulla bin Khalifa

His Highness walked side by side with His Excellency Sheikh Abdulla bin Khalifa bin Ahmed Al-Khalifa, the chairman of Eastern Riffa Cultural and Sports Club, during his participation in the average weights competition as a way to support His Excellency.

 

Crowning the Heros of Main Games

The winners of first positions in the Main games, Light and Heavy Weights were crowned and awarded by His Highness Sheikh Khalid bin Hamad Al-Khalifa. In the average weights competition won Sheikh Abdulla bin Khalifa bin Ahmed Al-Khalifa the first place, and Ahmed Mohammed Taha won the second place, and the third winner is Shaheen Mohammed AlboAeneen.

 

While in the competition of Heavy Weights, Emad Hosayn AlQaffas won the first place, Salman Salim Abdulla won the second place and Ali Aarif AlSayed won the third place.

 

His Highness Sheikh Salman bin Mohammed bin Salman Al-Khalifa, His Highness Sheikh Faisal bin Rashid Al-Khalifa and His Highness Sheikh Abdulla AlFatih bin Mohammed bin Salman Al-Khalifa crowned and awarded the winners of first places in the Light Weights. And they in order as follows: Ismaeel Sweed AlOmri, and Khalid Ali Althofeeri.

 

HH Sheikh Abdulla Al-Khalifa statement: “I am happy by this participation and His Highness vision is a chance to achieve youths dreams”.

His Excellency Sheikh Abdulla bin Khalifa bin Ahmed Al-Khalifa expressed his happiness by participating in #Bahraini_Strongest_Man Championship. His Excellency confirmed that vision of His Highness Sheikh achieves the dreams of Bahraini youths and discover their talents return to His Highness favour and his initiatives that he launches.

 

Competitions under Rain!

Participants, Attendants and all audience excited the competitions atmosphere with the beautiful rainy day of Saturday.

 

Beehive of Work Teams

A great efforts and organizing arrangements were done from the first ours in the morning, in other words, a few hours only before starting the competitions. These efforts, arrangements formed a “Beehive” as complete one from and by everyone who contributed in achieving success to these competitions. This what the Highest Organizing Committee has achieved by the team of the Marshal and his soldiers who gained the Satisfaction from all the participants and audience.